Průvodní list EKO znaku



Autor (autorský tým):

žáci ZŠ Drmoul


Škola (rodina, instituce):
ZŠ a MŠ Drmoul, Školní 26, Drmoul, 35472

Název obce:
Drmoul

Použité materiály a jejich množství:

plastová víčka žlutá 72 ks, červená 220, krabice od lednice, polystyrenové zbytky- rozdrobené, papírová role od mapy, noviny, videopáska, staré punčocháče, lepidlo


Doba potřebná k výrobě ( hodin )
7 hodin

Datum dokončení výroby
25. 10. 2010

Kontaktní osoba:
Renata Rothová

Jak jsme vyráběli znak (zajímavosti, fóry, zážitky):

Práce s odpadem není na naší malotřídce novinka. Proto jsme se na výrobu znaku moc těšili. Děkujeme organizátorům za úžasný nápad!! Znak jsme věnovali naší obci jako dárek za pomoc a péči o naši školu.  I přes nepřízeň počasí, pršelo, foukal vítr a málem nám odnesl znak i s paní učitelkou, jsme dorazili na obecní úřad a za přítomnosti radaktora z deníku jsme jej předali před oslavami 28. října paní starostce.  Protože jsme ze znaku měli velkou radost, uděláme si ještě zmenšeninu pro naši školu. Je nás 39, proto ruku k dílu přiložil každý žáček. Zároveň si každý zopakoval význam jednotlivých částí znaku, ale i význam třídění odpadu. Výroba znaku zaplnila hodiny výtvarné výchovy a výtvarného kroužku. S rozříznutím role nám pomohl jeden tatínek, zbytek vyřezala paní učitelka,  plnění víček a následné vytváření znaku bylo již na dětech.


Moc díky všem na základku do Drmoulu. Vy jste se znakem naložili úplně přesně podle našich představ. Můžete být hrdi na svou práci a pochlubit se s ní kdekoliv. Věřím, že pan starosta měl ze znaku radost a navíc jste si zopakovali znalosti z historie , z třídění odpadu a víte víc také o původu znaku Drmoulu. Máte šikovné děti, paní učitelko. Děkujeme. raf a EKO-KOM a.s.