Průvodní list EKO znaku



Autor (autorský tým):

Žáci tříd 7.A, 7.B a 9. ZŠ Nové Veselí.


Škola (rodina, instituce):
Základní škola a Mateřská škola Nové Veselí

Název obce:
Nové Veselí

Použité materiály a jejich množství:

víčka od PET lahví cca 500 ks,  jedna plastová taška,  cca 10 houbiček na nádobí,  polystyrenové kousky, jeden PET obal od pracího prostředku


Doba potřebná k výrobě ( hodin )
15 vyučovacích hodin

Datum dokončení výroby
12.11.2010

Kontaktní osoba:
Olga Štěpánková

Jak jsme vyráběli znak (zajímavosti, fóry, zážitky):

Složitě, většina komentářů dětí je nepublikovatelná. Nejprve jsme si špatně přečetli zadání a tudíž máme vyrobených více znaků v několika velikostech a provedení. Ten správný znak si předávali při výrobě tři třídy většinou v hodinách výtvarné výchovy, takže se jedná o opravdu kolektivní práci. Při nepřítomnosti školní výtvarnice v rámci suplovaných hodin přiložily ruce k dílu i češtinářka a vyučující přírodopisu. Naše škola vlastní titul Ekoškola a třídění odpadů je naprosto běžnou součástí chodu školy už několik let. Účastnický list se stane součástí našeho ekokoutku.


Práce na tomto znaku nebyla rozhodně žádné peříčko. Vy jste ji ale zvládli bravurně a výsledkem je tento nádherný znak. Sedmáci a deváťáci jsou opravdu nesmírně zdatní „třídiči“ a výtvarníci, na které musí být paní učitelky náležitě pyšné. Velmi Vám děkujeme za tento krásný příspěvek do galerie! raf a EKO-KOM a.s.