Průvodní list EKO znaku



Autor (autorský tým):

žáci 1.,2. a 3. třídy ZŠ Pravčice 2010/2011, pod vedením a za spolupráce pí.uč. Daniely Naučové a paní ředitelky Evy Čechové


Škola (rodina, instituce):
Základní škola a mateřská škola Pravčice, okres Kroměříž

Název obce:
Pravčice 148. 768 24

Použité materiály a jejich množství:

Znak jsme vyráběli za pomoci námi nasbíraných materiálů. Z umělé hmoty – žlutá pláštěnka, 3 vršky pet lahví, lepící červená kolečka ze soukromé firmy na výrobu lepidel a lepících polotovarů. Přirodní materiály – zbytky černých kůží. Z Recyklovaných materiálů – papírové ručníčky, poštovní obálky, časopisy, barevný červený papír. Pojidlem bylo lepidlo Herkules, Kores a tavná pistole. Netradičním prvkem jsou černé knoflíky. Rám je dobarven temperovou barvou, lakovaný.


Doba potřebná k výrobě ( hodin )
8 hodin

Datum dokončení výroby
15. 11. 2010

Kontaktní osoba:
Daniela Naučová

Jak jsme vyráběli znak (zajímavosti, fóry, zážitky):

Největší debatu nad tvořením znaku jsme vedli o to, jak se asi bude líbít našemu panu starostovi a copak nám koupí asi za odměnu do školy nového – třeba didaktické tabule do angličtiny nebo nové nářadí do tělocvičny? Lepení koleček bylo zábavné, lepení žlutých čtverečků bylo unavující, lepení červených čtverečků únavné… Dokončení se stalo vysvobozením! Znak se nám líbí a budeme se jím tedˇ právem pyšnit jako spousta dalších škol.  Zvýšili jsme díky soutěži zájem o náš region a zjišťujeme jaké znaky mají obce a městečka v našem okolí. Bavíme se tím, že je  hledáme v galerii znaků.


Přes veškerou unavující a únavnou práci se vám podařilo vytvořit nádherné dílo. Myslíme si, že se vůbec nemusíte bát, že by pan starosta takový skvost náležitě neocenil. Nám se znak také moc líbí a jsme opravdu rádi, že se díky světovému rekordu můžete bavit znaky ostatních obcí. Velice vám děkujeme za vaši účast! raf a EKO-KOM a.s.